Onderwijsgids Overbetuwe

Basisschool De Vallei

  • Adres:Fazantstraat 2
  • Postcode:6665AX
  • Plaats:Driel
  • Gemeente:Overbetuwe
  • Telefoon:026 – 737 03 08

De Vallei is een democratische basisschool. Democratisch onderwijs heeft als basisuitgangspunten stemrecht zelfbeschikking voor de leerlingen.

Op de Vallei maken leerlingen en teamleden dus samen afspraken over de school. Iedereen kan moties indienen in de wekelijkse schoolkring en elke stem telt even zwaar mee. Moties kunnen gaan over alle aspecten van de school, van het organiseren van feesten, excursies of een kamp tot de aanschaf van een naaimachine. Van het afhuren van een ruimte tot het beheren van het keukenbudget.

Dit kan alleen als wij kinderen de ruimte geven zich op natuurlijk wijze te ontwikkelen (Natuurlijk Leren). Kinderen leren bij ons door te doen, te ervaren, te experimenteren, door lessen te volgen maar vooral door heel veel te spelen. Zo komen ze erachter wat hen inspireert en ontdekken ze hun eigen unieke weg. Ze worden hierin begeleid door hun coach (leerkracht).

Bekijk voor meer informatie ook eens onze online rondleiding: https://www.youtube.com/watch?v=qQHOEDDw35Q&t=100s

Na De Vallei kunnen de leerlingen uitstromen naar het, ook democratisch georganiseerde Voortgezet Onderwijs De Vallei (www.vodevallei.nl) of naar een andere school voor voortgezet onderwijs.