Onderwijsgids Dalfsen

Agnieten College Nieuwleusen

  • Adres:Zwaluwlaan 23
  • Postcode:7711LN
  • Plaats:Nieuwleusden
  • Gemeente:Dalfsen
  • Locatie:Klik hier
  • Telefoon:088 850 7410

Woon je in Nieuwleusen of omgeving, dan is het Agnieten College Nieuwleusen een logische keuze. Wij zijn een kleinschalige school en bieden in Nieuwleusen alle leerwegen van het vmbo, havo én atheneum (vwo). Maar we zijn ook vooral een overzichtelijke en persoonlijke school. Je leert elkaar, het gebouw, én de docenten dan ook razendsnel kennen. 

Op het Agnieten College Nieuwleusen hebben we aandacht voor elkaar. Onze school verbindt, daagt uit en laat jou leren op de manier die bij jou past in een veilige omgeving. Je leert bij ons op verschillende manieren, bijvoorbeeld door gedegen lessen, keuzewerktijduren, excursies en activiteiten. Voor de leerling die een tijdje door omstandigheden thuis niet optimaal aan schoolwerk toekomt, is er de mogelijkheid na schooltijd onder begeleiding te werken en leren. Regelmaat en structuur staan hoog bij ons in het vaandel. Wij werken met vaste lestijden en lesuitval wordt daardoor tot een minimum beperkt.

In januari 2019 is het Agnieten College bekroond tot Superschool. Dat betekent dat de school hele goede onderwijsresultaten heeft neergezet over de afgelopen drie jaren.
In september 2018 heeft de school een nieuw gebouw betrokken in de Spil te Nieuwleusen. Het Agnieten College is de persoonlijke school en maakt gebruik van de nieuwste moderne technieken die voor het onderwijs waardevol zijn.