Onderwijsgids Aalsmeer

Adressen - Contactinformatie - Schoolgidsen - Vacatures - Websites - Soort onderwijs - Identiteit

Naam Adres Postcode, plaats  
PC Basisschool De Brug (Hoofdvestiging) Catharina-Amalialaan 66 D 1432JT Aalsmeer
Openbare Basisschool Kudelstaart (Hoofdvestiging) Zonnedauwlaan 65 1433WB Kudelstaart
Wellantcollege mbo Aalsmeer Linnaeuslaan 1 1431JV Aalsmeer
Jozefschool Rooms Katholiek Basisonderwijs (Hoofdvestiging) Gerberastraat 2 1431SG AALSMEER
Rooms Katholieke Basisschool Antonius (Hoofdvestiging) Zonnedauwlaan 59 1433WB KUDELSTAART
Basisschool De Wegwijzer (Hoofdvestiging) Meervalstraat 25 1431WE AALSMEER
Rooms Katholieke Basisschool Oosteinder (Hoofdvestiging) Catharina-Amalialaan 66 B 1432JT AALSMEER
Basisschool De Hoeksteen (Hoofdvestiging) Ophelialaan 230 1431HS AALSMEER
Basisschool de Graankorrel (Hoofdvestiging) Schweitzerstraat 136 1433AN KUDELSTAART
Openbare Basisschool Samen Een (Hoofdvestiging) Schoolstraat 15 1431BG AALSMEER

Onderwijsinformatie gids Gemeente Aalsmeer - Interessant

Aalsmeer, de gemeente van de bloemenhandel, recreatie en sportvoorziening. Het gebied telt ongeveer 30.000 inwoners, waarvan de meeste huishoudens met kinderen zijn. Onderwijs is dan ook erg belangrijk in deze Noord-Hollandse gemeente. Aalsmeer heeft tien basisscholen en een school voor voortgezet onderwijs. Qua scholing een boeiende gemeente dus.

Sociaal talent

Gemeente Aalsmeer heeft drie scholen voor openbaar onderwijs. De eerste is OBS De Zuidooster: een school waar kinderen niet alleen feitjes en cijfers leren, maar ook hun sociale competenties verbeteren. De kinderen leren bemiddelen bij conflicten en bouwen aan hun zelfvertrouwen. Ook de middelgrote school OBS Samen Een vindt sociale vaardigheden minstens zo belangrijk als rekenen en taal. Deze school in het centrum van Aalsmeer, bouwt voort op de talenten van ieder individueel kind. De laatste openbare school is OBS Kudelstaart, welke Daltononderwijs geeft en waar kinderen zelfstandig werken aan weektaken.

Van de oude garde

Naast openbare scholen, heeft gemeente Aalsmeer een viertal Protestants-Christelijke basisscholen. PCBN De Brug bijvoorbeeld, een school met een rijke geschiedenis. De Brug bestaat in 2017 maar liefst honderd jaar. Vele verschillende soorten onderwijs hebben de revue gepasseerd, maar momenteel gaat De Brug uit van godsdienstige, onderwijskundige en pedagogische aspecten. De Brug is niet de enige school met een rijke geschiedenis, ook PCBS De Hoeksteen bestaat al sinds 1932. Hier is niet alles veranderd door de jaren heen: nog steeds worden kinderen voorbereid op de toekomst. Waar dat vroeger gebeurde met een kroontjespen, gebeurt dat nu met computers en digitale schoolborden.

Leuker leren

Verder telt Aalsmeer nog drie Roomskatholieke scholen. RKBS Jozefschool is er een waar kinderen naast leren ook veel andere activiteiten hebben. Sinterklaas, Carnaval of Pasen worden uitgebreid gevierd. Dit vinden de leerlingen natuurlijk fantastisch, leuke activiteiten naast het droge stof wat ze leren op school. Excursies worden zeker niet overgeslagen. Zo bezoeken kinderen het Rijksmuseum, de zeilschool of het Anne Frank Huis. Ook op RKBS Antoniusschool doen kinderen wel eens wat anders. Zij maakten bijvoorbeeld de hele straat schoon, compleet met hesjes, knijpers en vuilniszakken.

Groen

Na de basisschool kan je in de gemeente Aalsmeer nog terecht voor onderwijs. Het Wellantcollege is een school met vmbo-en mbo-onderwijs. Erg mooi, kun je gaan studeren en nog eens blijven in de Gemeente waar je vandaan komt. Het mbo van Wellantcollege bereidt studenten voor op de verduurzaming van de wereld. Hier leren jongeren ‘groen’ denken. Zo kunnen zij een steentje bijdragen aan een duurzame omgeving. Talloze mensen hebben niet in de gaten wat bepaalde stoffen kunnen doen met de wereld, bepaalde uitstoten kunnen de aarde verwoesten. Daarom is het fantastisch dat leerlingen al op jonge leeftijd leren duurzaam om te gaan.