Onderwijsgids Almelo

Adressen - Contactinformatie - Schoolgidsen - Vacatures - Websites - Soort onderwijs - Identiteit

Naam Adres Postcode, plaats  
GBS de Fakkel (Hoofdvestiging) Karel Doormanstraat 2 7603VZ Almelo
VSO De Brug (Hoofdvestiging) Burcht 107 7608JD Almelo
St. Egbertusschool (Hoofdvestiging) Arendsboerweg 5 7601BA Almelo
Basisschool De Wereldboom Bosrand 6 7602CH Almelo
Basisschool De Huve (Hoofdvestiging) De Kolibrie 22 7609GP Almelo
Almelose Montessorischool Jan Janslaan 4 7602VV Almelo
Basisschool De Noorderborch (Hoofdvestiging) Havezathe 99 7608CL Almelo
Zone.college vmboAlmelo (Nevenvestiging) Bornerbroeksestraat 348 7609PH ALMELO
Openbare Scholengemeenschap Erasmus Lyceum Havo Mavo Vbo Lwoo (Nevenvestiging) Sluiskade Zuidzijde 119 7607XV ALMELO
Stg SWV regio Almelo VO/VSO (Nevenvestiging) Cesar Franckstraat 1 a 7604JE ALMELO

Onderwijsinformatiegids Gemeente Almelo - Interessant

Bolletje, hét beschuitenmerk komt er vandaan. Ook Ilse DeLange heeft er haar wortelen liggen. Het gaat hier natuurlijk om het Overijsselse Almelo. De gemeente Almelo bestaat uit de stad en de dorpen Bornerbroek, Mariaparochie en Aadorp. De gemeente telt zo’n 72.000 inwoners en heeft 23 basisscholen. Een enorme gemeente dus, daarnaast brede opties wat betreft scholen.

Bijzondere namen

PCBS De Huve is een Christelijke basisschool, waar iedereen welkom is. De naam van deze school is niet voor niets gekozen. De Huve is namelijk Achterhoeks voor bijenkorf. In en rondom deze bijenkorf is veel bedrijvigheid van kinderen. De Huve is een levendige school, waar leerlingen zich thuis voelen. Dagopeningen etc. worden met de Bijbel geassocieerd. Een andere school met een bijzondere naam is de Almelose Montessorischool. Maria Montessori is de grondlegster van alle scholen met Montessori-onderwijs. De school in Almelo hecht veel waarde aan een optimaal leef- en werkklimaat. Het gebouw is een kindvriendelijke omgeving waar kinderen samen leren.

De Kunstmagneetschool

Verder staat in Almelo OBS De Kunstmagneetschool. Deze school heeft als slogan: ‘De kleurrijke creatieve taalschool’. Creativiteit is erg belangrijk op de Kunstmagneetschool. Kinderen komen dan ook in aanraking met verschillende kunstuitingen, die ze uiteraard zelf maken. Daarnaast is taal en structuur belangrijk voor de school. Ook gaat de Kunstmagneetschool met de tijd mee: kinderen krijgen onderwijs met digitale schoolborden, computers en Tablets. Een verschijnsel wat steeds vaker voorkomt. De digitalisering van de wereld.

Voor kind en student

Openbare Basisschool Roets is een multiculturele school in Almelo. Alle culturen zie je ook terug op deze school, een mooi iets. Deze school is er niet alleen voor de kinderen, maar ook voor studenten van de PABO. Roets is één van de vier Academische opleidingsscholen in Almelo. Leerkrachten onderzoeken vernieuwingen nauwkeurig in ontwikkelgroepen. Ook studenten van de PABO geven onderwijs op Roets. Studenten met extra talent krijgen een speciaal traject op deze basisschool. Zo leidt Roets ze op een gecertificeerde manier op tot volwaardig leerkracht.

Onderzoeken

Een andere Academische Opleidingsschool is OBS De Stapvoorde. Een onderzoekende school, wat betekent dat  kinderen zich voorbereiden op de onderzoeksmatige houding van de toekomst. De maatschappij ontwikkelt zich in een snel tempo. Daar komen steeds meer vragen bij kijken: waarom doen wij dingen zoals we ze doen? Kloppen de beweringen, of berust het op aannames? De Stapvoorde sluit aan bij deze onderzoekende wereld. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en deze school maakt daar gebruik van door onderzoekjes te doen. Zeer bijzonder, ook erg handig voor later. Vooronderzoek en onderzoek zelf zijn over het algemeen belangrijke stappen die je moet zetten bij het werken met projecten, wat vaak gebeurt op het voortgezet onderwijs en tijdens studies.