Onderwijsgids Beverwijk

Adressen - Contactinformatie - Schoolgidsen - Vacatures - Websites - Soort onderwijs - Identiteit

Naam Adres Postcode, plaats  
Montessorischool Beverwijk (Hoofdvestiging) Laan van Blois 100 1943MN Beverwijk
Basisschool de Wilgeroos (Hoofdvestiging) Wilgenhoflaan 2 1944TD Beverwijk
Protestants Christelijke Basisschool Bethel (Hoofdvestiging) Noorderwijkweg 92 1943DM BEVERWIJK
Prof van Gilseschool (Nevenvestiging) De Dalen 1 1945NC BEVERWIJK
School voor Speciaal Basisonderwijs De Zeearend (Hoofdvestiging) De Dalen 1 1945NC BEVERWIJK
Montessori Basisschool (Nevenvestiging) Laan van Blois 100 1943MN BEVERWIJK
Katholieke Basisschool De Anjelier (Hoofdvestiging) Anjelierenlaan 6 1943DA BEVERWIJK
Openbare Basisschool het Kompas (Nevenvestiging) Drechtstraat 9 1946AZ BEVERWIJK
Openbare Basisschool de Sterrekijker (Hoofdvestiging) Van der Hoopstraat 54 1945TT BEVERWIJK
School voor Speciaal Basisonderwijs De Zeearend (Nevenvestiging) De Dalen 1 1945NC BEVERWIJK

Onderwijs informatiegids Gemeente Beverwijk- Interessant

Algemene informatie

Beverwijk is een stad en tevens een gemeente in Midden-Kennemerland en ligt in de provincie Noord-Holland. De gemeente telt zo'n 40.000 inwoners en heeft een oppervlakte van circa 20 vierkante kilometers. Beverwijk ligt in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Noord-Holland. Er zijn een hoop grote steden in de buurt zoals Amsterdam (ongeveer 20 kilometer verderop) en Haarlem (ongeveer 15 kilometer verderop). Ook grenst het westelijke deel van Beverwijk aan de Noordzee. Wanneer mensen Beverwijk horen denken ze hoogstwaarschijnlijk aan het knaagdier de bever. Hier komt de naam niet vandaan. De naam vindt zijn oorsprong van beverhem. Bever is een naam van een Germaanse man en een toevoeging van hem. Dit betekend woning of nederzetting van.

Beverwijk staat bekent om De Bazaar. Dit is de grootste overdekte markt van Europa. Mensen noemen het ook wel de zwarte markt omdat alles spot goedkoop is.

De belangrijkste industrie van Beverwijk wordt gevormd door de hoogovens die er staan. Dit staat ten zuiden van Beverwijk in Velsen-Noord.

Basisschool

Wanneer een kind oud genoeg is om naar een basisschool te gaan zal het daar ook heen gaan na de zomervakantie. Een hele spannende tijd voor de ouders aangezien ze het beste willen voor hun kind.

Er zijn een hele hoop basisscholen in en rond om beverwijk. Één van deze scholen is De Sleutelbloem. De school ligt in de woonwijk overbos in Beverwijk. De Sleutelbloem werkt eraan om een veilige school te zijn waar kinderen samen en individueel veel leren zodat ze elke dag weer groeien. Het schoolteam doet dit in samenwerking met de ouders om het optimaal te stimuleren om een goed onderwijs te krijgen.

De sleutelbloem is een katholieke basisschool en telt zo'n ruim 300 leerlingen die zijn verdeeld over 14 groepen. Alle groepen bevinden zich in het zelfde gebouw. Ook de peuterspeelzaal Calimero zit in ditzelfde gebouw.

Op de sleutelbloem wordt er gewerkt met het zogeheten 'GIP model'. Dit is leerwijze waarbij de leraar op structurele wijze omgaat met de verschillen van elke leerling. De definitie van GIP is Groeps- en Individueel gericht Pedagogisch en didactisch handelen van de leraar.

De Sleutelbloem werkt in een jaarklassensysteem. Zo zitten dus alle leeftijdgenootjes bij elkaar tenzij je een jaar blijft zitten of een klas over mag slaan. Alle kinderen binnen de groep kunnen op drie verschillende niveaus de lesstof aangeboden krijgen. Dit helpt omdat elk kind op zijn eigen niveau zijn werk kan doen en dit geeft alvast een indicatie voor de eventuele middelbare school.

De sleutelbloem geeft regelmatig computeronderwijs. Dit houd in dat de leerlingen regelmatig op computers  werken met ontwikkelingsprogramma's en eventueel extra oefenprogramma's voor de normale vakken die gegeven worden op school.

De Sleutelbloem is een katholieke school en heeft duidelijke normen en waarden. De school vindt het belangrijk dat er veel aandacht is voor elkaar. Het team wil dan ook bij elk kind bijdragen aan de ontwikkeling. Hierdoor probeert de school ook zoveel mogelijk de ouders erbij te betrekken omdat uiteindelijk de school en de ouder hetzelfde belang hebben : Een goede ontwikkeling voor elk kind op sociaal, emotioneel en leervaardig gebied.