Onderwijsgids Delft

Adressen - Contactinformatie - Schoolgidsen - Vacatures - Websites - Soort onderwijs - Identiteit

Naam Adres Postcode, plaats  
Monseigneur Bekkersschool (Hoofdvestiging) Frederik van Eedenlaan 12 2624VH Delft
Prins Mauritsschool (Hoofdvestiging) Nassaulaan 54 -56 2628GJ Delft
Cornelis Musiusschool (Hoofdvestiging) Prins Mauritsstraat 37 2628SR Delft
Christelijke Basisschool Het Mozaïk Locatie Voordijkshoorn Van Alkemadestraat 2 2614EP Delft
Christelijke Basisschool Het Mozaiek Locatie Hof van Delft (Hoofdvestiging) Caspar Fagelstraat 65 2613GV Delft
Stichting voor Voortgezet Vrijeschool Onderwijs Delft Mercurius (Nevenvestiging) Molenstraat 22 2611KA DELFT
Stichting voor Voortgezet Vrijeschool Onderwijs Delft Mercurius (Hoofdvestiging) Molenstraat 22 2611KA DELFT
De Nieuwe Maan (Hoofdvestiging) J.J. Slauerhofflaan 273 a 2624JZ DELFT
De Nieuwe Maan (Nevenvestiging) J.J. Slauerhofflaan 273 a 2624JZ DELFT
Dentallect (Nevenvestiging) Adriaan Pauwstraat 86 2613DB DELFT

Gemeente Delft

De (technische) gemeente Delft is in Nederland een bekend begrip. Zo heeft de gemeente een oude historie, maar kent het ook de Technische Universiteit Delft (TU Delft). Het onderwijs in Delft neemt een belangrijke positie in, mede dankzij de kennisgerichtheid van de stad. De gemeente kent veel geschikte scholen; van basisonderwijs tot voortgezet onderwijs. Om onderwijs voor eenieder mogelijk te maken, is er ook speciaal onderwijs waar er extra aandacht wordt besteedt aan leerlingen. Zo is Delft een echte, moderne en kennisgerichte onderwijsstad.

Voorbereidend onderwijs

Om leerlingen voor te bereiden op het technische onderwijs in de gemeente Delft, zijn er vele basisscholen en middelbare scholen in Delft. Zij dragen allemaal op een eigen manier bij aan de talentontwikkelingen van het kind. Nadat een kind op één van de vele Delftse basisscholen heeft gezeten, kan hij of zij naar verschillende instellingen voor voortgezet onderwijs. Voor deze overstap is er in Delft speciale hulp aanwezig, genaamd ‘School’s cool Delft’. Deze organisatie zet zich in voor kinderen die de overstap van groep 8 naar de brugklas moeilijk vinden, en helpt hen bij het maken van de juiste keuze. Dit voorkomt uiteindelijk schooluitval en vergroot de kansen van de leerling. Verschillende beschikbare middelbare scholen in Delft zijn: het Grotius College, het Christelijk Lyceum Delft, het Stanislas College, de Scholencombinatie Delftland en Laurentius Praktijkschool. Al deze scholen dragen op een eigen manier bij aan de kennisintensieve economie in de gemeente Delft.

Technische Universiteit

De Technische Universiteit te Delft (TU Delft) is met 20.000 studenten een grote universiteit in Nederland. De universiteit heeft acht faculteiten, die in totaal vijftien bachelor-opleidingen aanbieden. De universiteit is wereldwijd bekend en heeft, mede dankzij een hoog technologisch niveau, goed onderwijs te bieden. De universiteit loopt voorop in innovatie en doet belangrijke ontdekkingen op wereldschaal. Mede dankzij het afleveren van bekende studenten heeft de universiteit ervaring en trots. Om deze trots te behouden, investeert de universiteit in allerlei innovatieve methoden van Research & Development, om uiteindelijk nog toonaangevender te worden binnen Nederland en wijde omtrek. De universiteit staat dan ook voor het technische karakter van de gemeente Delft.

Beroepsopleidingen

Naast de Technische Universiteit kent de gemeente Delft ook verschillende instellingen die beroepsopleidingen aanbieden op middelbaar en hoger niveau. De hogescholen in Delft zijn: Hogeschool Inholland en de Haagse Hogeschool. De Hogeschool Inholland biedt de volgende opleidingen in Delft aan: Agri, Food & Life Sciences, English Programmes en Techniek, Ontwerpen & Informatica. In tegenstelling tot de Hogeschool Inholland is de Haagse Hogeschool alleen gericht op het verlenen van technische opleidingen in Delft. Hiermee sluit het goed aan met de Technische Universiteit en is er een goed overlooptraject tussen de hogeschool en de universiteit. Op deze manier kan er op gebied van kennisintensieve, hoogwaardige techniek steeds meer kennis ontstaan in Delft.

Naast de hogescholen zijn er ook mbo-instellingen die zich richten op technische studies. Een aantal mbo-instellingen in Delft: het Albeda College, het ID College, het Zadkine College, het Wellant College en Bedrijvenvakschool Metaal & Techniek.  Vooral deze laatste school past precies binnen het karakter van Delft. Hier wordt, door middel van ervaring vanuit het bedrijfsleven, praktijkgericht onderwijs verleent aan mbo-studenten.