Onderwijsgids Eindhoven

Adressen - Contactinformatie - Schoolgidsen - Vacatures - Websites - Soort onderwijs - Identiteit

Naam Adres Postcode, plaats  
Hogeschool Tio Eindhoven (Nevenvestiging) Begijnenhof 8 5611EL Eindhoven
Sint-Joriscollege (Hoofdvestiging) Roostenlaan 296 5644BS Eindhoven
OVO Luzac Eindhoven (Hoofdvestiging) Frederiklaan 6 60 B 5616NJ Eindhoven
Basisschool De Talisman (Hoofdvestiging) Seringenstraat 9 5644PK Eindhoven
Vrije School Brabant (Hoofdvestiging) Nuenenseweg 6 5631KB Eindhoven
Eckart College (Hoofdvestiging) Damocleslaan 3 5631KC Eindhoven
Montessori College Eindhoven (Hoofdvestiging) Habsburglaan 1 5616HV Eindhoven
Basisschool De Achtbaan Normandielaan 50 5627HT Eindhoven
Basisschool De Achtbaan Fransebaan 237 5627RA Eindhoven
Antoon Schellens College Hendrik Staetslaan 54 5622HN Eindhoven

Onderwijsinformatiegids gemeente Eindhoven - Interessant

De Zuidelijk gelegen gemeente Eindhoven scoort positie 5, in de ranglijst ‘gemeentes met meeste inwoneraantal’. De gemeente blijft maar groeien en groeien, er komt geen einde aan. Er wordt verwacht dat de gemeente (die nu ongeveer 223.000 inwoners telt) in het jaar 2020 ongeveer 231.000 inwoners zal gaan tellen. Eindhoven is erg populair, wat wonen betreft. Ook is het voetbal erg populair in Eindhoven. Ik zie een heel legioen, wanneer ik naar de wedstrijden van PSV kijk. De club, PSV, werd kampioen afgelopen jaar (seizoen 2014/2015) en mag daarom dit jaar (seizoen 2015/2015) meedoen aan de Champions League. Een toernooi waar de beste clubs van Europa het tegen elkaar opnemen. Tot dusver heeft PSV goed gepresteerd, want ze staan op dit moment op de 2e plaats en als ze daar blijven eindigen mogen ze naar de volgende ronde. Naast wonen en voetbal is er meer in de gemeente Eindhoven, veel meer. Je hebt talloze scholen in Eindhoven..

Op meerdere terreinen een optie

Een bekende school in Eindhoven is het Christiaan Huygens College. De school heeft 3 vestigingen in Eindhoven. Van de onderbouw van de havo tot aan de 4e klas van de VMBO, het Christiaan Huygens College heeft het allemaal. Hun doel/motto, die de school vaak realiseert, is ervoor zorgen dat iedere leerling zich thuis voelt op de school. Dit geld voor zowel de brugpiepers als voor de laatste jaars.

Nog meer school!

Na het afmaken van je havo of VWO ben jij gediplomeerd havist of gediplomeerd VWO’er. Je kunt dan, indien 18 jaar en ouder, de keuze maken om te stoppen met school. Maar wat je ook kunt doen is na je diploma door gaan leren. In Eindhoven heb je de Fontys Hogeschool, een ideale plek om door te leren. Natuurlijk is het kiezen van een studie erg lastig, maar bij de Fontys zul je daar weinig last van hebben. Fontys Hogeschool heeft 28 instituten en biedt 85 bacheloropleidingen aan. Wil jij gaan voor je Master? Dat is geen probleem, want Fontys biedt ook 40 mastervarianten aan.

Studeren op de Universiteit

In Eindhoven kan men ook gaan studeren op de Technische Universiteit Eindhoven, indien in bezit van de benodigde diploma’s. De universiteit biedt diverse technische studies aan, denk aan: bouwkunde, biomedische Technologie, Data Science en Technische bedrijfskunde.   In de keuzegidsen universiteiten kwam de Techinsche Universiteit Eindhoven naar voor als ‘de beste technische universiteit in Nederland’. Een feitje wat de school aantrekkelijk maakt. Wat studeren in Eindhoven nog aantrekkelijker maakt is dat Eindhoven echt een studentenstad is. Je zult vele (mede)studenten tegenkomen, kunnen genieten van uitgaansgelegenheden en de bereikbaarheid qua reizen is prima geregeld. Kortom, Eindhoven is een geschikte stad om in te studeren.

Feitjes

De meeste onder ons kennen hem wel: Cabaretier Hans Teeuwen.

De cabaretier, die vaak met groffe grappen komt, heeft gestudeerd op de Fontys Hogeschool.