Onderwijsgids Zoeterwoude

Adressen - Contactinformatie - Schoolgidsen - Vacatures - Websites - Soort onderwijs - Identiteit

Naam Adres Postcode, plaats  
RK basisschool Het Avontuur (Nevenvestiging) Het Veldboeket 1 2381JK ZOETERWOUDE
St Bernardusschool (Nevenvestiging) Kooikerspad 2 2382EA ZOETERWOUDE
RK basisschool Het Avontuur (Hoofdvestiging) Het Veldboeket 1 2381JK ZOETERWOUDE
St Bernardusschool (Hoofdvestiging) Kooikerspad 2 2382EA ZOETERWOUDE

Onderwijsinformatiegids Gemeente Zoeterwoude - Interessant

Zoeterwoude, een gemeente  met ongeveer 8000 inwoners,  is gevestigd in Zuid-Holland. Zoeterwoude bestaat uit 2 gedeeltes, Zoeterwoude Dorp en Zoeterwoude Rijndijk. Toch is er maar één gemeente. In Zoeterwoude heb je een aantal scholen waar in het vervolg van de tekst meer over vertelt gaat worden.

In Rijndijk is er maar één school, de Bernardus basisschool. De school is centraal gelegen in het dorpje, waardoor iedereen zich betrokken voelt bij de school. Er wordt les gegeven aan circa 200 leerlingen. De Bernardusschool doet mee aan het project van stichting SCOL, wat onderwijs met veel aandacht voor de individuele leerling steunt.

In Zoeterwoude Dorp kent men echter meerdere scholen. Zo heb je de Corbulo, een school met een bijzondere naam. De school is vernoemd naar een Romeinse veldheer die de eigenaar was van het gebied waar basisschool de Corbulo nu staat. Een andere school in Zoeterwoude Dorp is de Klaverweide, een katholieke basisschool met ongeveer 200 leerlingen. De Klaverweide is een school die stevig blijft staan door respect, solidariteit, vertrouwen en verwondering. Als het ware het fundament wat de identiteit vormt van de Klaverweide. Al deze factoren komen worden dagelijks geuit door de verschillende activiteiten die plaatsvinden. Maar ook door andere dingen, zo wordt solidariteit geuit door het contact met een sponsor school in Peru. De Klaverweide wil de leerling niet alleen laten denken door middel van zijn hersens te gebruiken, maar ook door middel van zijn hart te gebruiken.