Onderwijsgids Leeuwarden

Christelijke Scholengemeenschap Comenius

  • Adres:Robert Kochstraat 6
  • Postcode:8921VX
  • Plaats:Leeuwarden
  • Gemeente:Leeuwarden
  • Locatie:Klik hier
  • Telefoon:058 - 234 7670

CSG Comenius is een open christelijke scholengemeenschap. We staan open en hebben aandacht voor alle wereldgodsdiensten. CSG Comenius valt onder de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs Noord-Fryslân (CVO-NF). De vereniging gaat bij haar werk uit van de visie van Jezus Christus, zoals die verwoord is in de Evangeliën.

CSG Comenius heeft in Leeuwarden meerdere vestigingen. Comenius Zamenhof (praktijkonderwijs/vmbo), Comenius Esdoorn (mavo / mavo XL), Comenius @Forum (mavo / havo / atheneum) en Comenius Mariënburg (havo / atheneum). De eerste klassen havo en atheneum van Comenius Mariënburg hebben hun thuisbasis op “Klein Mariënburg” aan de Knoopstraat, op loopafstand van de hoofdlocatie.

Bij CSG Comenius willen we graag je talent stimuleren en verder ontwikkelen. Dus ben je erg creatief of sportief, een ondernemer in de dop of een ster in multimedia, techniek of natuurkunde? Bij onze talentstromen kun je doen waar je goed in bent. Door middel van excursies, workshops en gastlessen verbreden we je kennis en vaardigheden.

Alle aanmeldingen van nieuwe leerlingen worden beoordeeld door de toelatingscommissie. Zij beslist op welk niveau een leerling geplaatst wordt. We gaan altijd met de leerkracht van uw kind in gesprek over wie uw kind is en wat het kan. De basisschool geeft over iedere leerling een (niveau)advies aan de middelbare school. Om die overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs zo soepel mogelijk te laten verloren, werkt CSG met de Plaatsingswijzer.

Voor meer informatie kunt u altijd een kijkje nemen op https://www.csg-comenius.nl/