Onderwijsgids Pekela

Dollard College Pekela

  • Adres:H. Hindersstraatt 5
  • Postcode:9665RA
  • Plaats:Oude Pekela
  • Gemeente:Pekela
  • Telefoon:0597-481 960

Het Dollard College Pekela is de sportieve school van Oost-Groningen. Dat betekent alleen niet dat je super sportief moet zijn om er heen te kunnen. Sportief zijn betekent voor ons dat je het beste uit jezelf haalt, op welk gebied dan ook.

We hebben in Pekela extra sportlessen, maar je kunt bij ons ook kiezen voor andere leuke en leerzame activiteiten op het gebied van bijvoorbeeld cultuur, ICT en techniek. We hebben een partnerschool in Duitsland, organiseren schoolreizen naar het buitenland en zijn betrokken bij de lokale gemeenschap.

Wij zijn de enige school in de provincie Groningen waar je, naast de gewone gymnastieklessen, het examenvak Lichamelijke Opvoeding 2 kunt volgen. Bij dit vak leer je om sportieve activiteiten te organiseren en om voor een groep te staan. Leerlingen van onze school begeleiden bijvoorbeeld de sportdagen op basisscholen in de gemeente Pekela. Je leert ondernemen, organiseren, voor een groep staan en leiding geven. Vanwege deze redenen noemen wij onze school (sport)actief.

We zijn een kleinschalige en veilige school met een goede sfeer.