Onderwijsgids Baarle-Nassau

Adressen - Contactinformatie - Schoolgidsen - Vacatures - Websites - Soort onderwijs - Identiteit

Naam Adres Postcode, plaats  
Rooms Katholieke Basisschool De Akkerwinde (Hoofdvestiging) Schoolstraat 10 5111XP Baarle-Nassau
Scholengemeenschap Breda voor Katholiek Lyceum Havo Mavo Vbo Lwoo (Nevenvestiging) Sportlaan 1 5111BX BAARLE-NASSAU
Prevvio training & consultancy (Nevenvestiging) Oude Bredasebaan 21 5111GA BAARLE-NASSAU
Basisschool de Regenboog (Hoofdvestiging) Schoolstraat 8 5111XP BAARLE-NASSAU
Basisschool de Regenboog (Nevenvestiging) Schoolstraat 8 5111XP BAARLE-NASSAU
Prevvio training & consultancy (Hoofdvestiging) Oude Bredasebaan 21 5111GA BAARLE-NASSAU
Rooms Katholieke Basisschool De Akkerwinde (Nevenvestiging) Schoolstraat 10 5111XP BAARLE-NASSAU
Basisschool Bernardus (Nevenvestiging) Bernardusstraat 13 5113TG ULICOTEN
Basisschool Bernardus (Hoofdvestiging) Bernardusstraat 13 5113TG ULICOTEN

Onderwijs informatiegids Gemeente Baarle-Nassau - Interessant

Algemene informatie

Gemeente Baarle-Nassau is een Nederlandse gemeente in de provincie Noord-Brabant. Het is een relatief kleine gemeente. De gemeente telt een inwonersaantal van circa 6600 inwoners. De gemeente Baarle-Nassau bezit zowel Nederlandse als Belgische inwoners omdat het kruist aan de Belgische grens. Het is het zo'n beetje het onderste puntje van Nederland. In het jaartal 1403 trouwde de Duitse graaf Engelbrecht I van Nassau met Johanna van Polanen. Dit is de reden dat de gemeente Baarle-Nassau heet.

Basisschool

één van de scholen in Baarle-Nassau is openbare school de regenboog. De school bevind zich in Baarle-Nassau zelf.  De basisschool is begonnen op 24 juli 1984. De school is verhuist in 2011 naar een modern pand. Hierdoor heeft de school moderne klaslokalen en multifunctionele ruimtes gekregen zoals digitale schoolborden. OBS de regenboog behoorde eerder niet tot een schoolbestuur. Vanaf 1 augustus 2006 is de school samengegaan met 14 andere basisscholen en zijn zij in een zogeheten "opmaat" gestapt. Het gaat de school met name of de normen en waarden. Het gaat hen totaal niet om de levensovertuiging of een bepaalde opvatting.

De missie van de school is om de kinderen zowel cognitief als sociaal te ontwikkelen. Op deze manier willen ze ervoor zorgen dat de kinderen zich op hun eigen manier kunnen ontwikkelen en op die manier ook kunnen doorstromen naar hun passende vervolgonderwijs. Op deze manier wil de school ervoor zorgen dat de kinderen hun eigen plek krijgen in de maatschappij.

De school focust zich het meeste op de basisvakken, wat dus : taal & rekenen zijn. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind.

De visie van de school zijn een aantal dingen. Ten eerste wil school opbrengstgericht werken. De regenboog wil dat er veel aandacht besteed wordt aan de kinderen i.v.m. sociaal en emotionele ontwikkeling van kinderen. Zo leren de kinderen goed met elkaar omgaan en zullen ze hier voordeel uit halen in hun latere leven.  

Voor degene die een kleinere school fijner vinden voor hun kinderen is de regenboog een ideale school. De kinderen zitten in meerdere klassen bij elkaar. de groepen 1 & 2 zijn samen. De groepen 3,4 & 5 zitten samen. En de groepen 6,7 & 8 zitten samen. Per totale klas zitten er ongeveer zo'n 20 kinderen in.

Er is voor elk kind genoeg persoonlijke aandacht. Dit is ook één van de uitgangspunten van de school.

De vakken die er op de regenboog gegeven worden zijn : Taal, lezen, Taal onderwijs, Begrijpend lezen, Spelling, Schrijven, Rekenen, Aardrijkskunde, Geschiedenis, Natuur & Techniek, Geschiedenis, Verkeer, Engels en de zogeheten "expressievakken". Onder expressievakken vallen tekenen, handvaardigheid, muziek, drama, tijdsbeeld en beeldvaardig.

Op deze manier kan elk kind zich het beste ontwikkelen in zijn sterke en zwakke punten en kom je tot de conclusie dat deze school ontzettend veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling bij elk kind.