Onderwijsgids Veendam

Adressen - Contactinformatie - Schoolgidsen - Vacatures - Websites - Soort onderwijs - Identiteit

Naam Adres Postcode, plaats  
Jenaplanschool in de Manne (Hoofdvestiging) Steenstraat 30 9646ba Veendam
Jenaplanschool De Ommewending Houtduifstraat 24 9644VL Veendam
Openbare Basisschool De Noorderbreedte (Hoofdvestiging) Meezenbroekstraat 90 9645PK Veendam
Openbare Academische Basisschool voor Daltononderwijs Westerschool (Hoofdvestiging) Groen van Prinstererlaan 24 9648AJ Wildervank
Stichting voor Beroepsonderwijs, Volwasseneneducatie en Voortgezet onderwijs (Nevenvestiging) J.G. Pinksterstraat 26 9641AX VEENDAM
Openbare Basisschool de Butte (Hoofdvestiging) Borgercompagnie 117 9631TE BORGERCOMPAGNIE
Openbare Scholengemeenschap Winkler Prins voor ATH HAVO MAVO VBO LWOO (Hoofdvestiging) Raadsgildenlaan 1 9646AA VEENDAM
Basisschool Monseigneur Bekkers (Nevenvestiging) Prins Bernhardlaan 87 9641LT VEENDAM
Wim Monnereauschool Speciale School voor Basisonderwijs (Hoofdvestiging) Boven Westerdiep 10 9641LJ VEENDAM
Basisschool Monseigneur Bekkers (Hoofdvestiging) Prins Bernhardlaan 87 9641LT VEENDAM

Onderwijs informatiegids Gemeente Veendam - Interessant

Algemene informatie

De gemeente Veendam is een gemeente in Noord-Nederland in de provincie Groningen. De gehele gemeente bestaat uit zo'n 80 km² opvlakte. De gemeente Veendam bestaat uit : Veendam, Bareveld, Borger compagnie (een gedeelte ervan), Wildervank, Ommelanderwijk, Gedeelte van Tripscompagnie & Zuidwending. De gemeente Veendam telt ongeveer zo'n 28.000 inwoners. De gemeente gaat ambtelijk samen met Pekela. Het moment dat Veendam een echte gemeente werd kwam doordat er een gedeelte van Wildervank samen werd gevoegd bij Veendam. De staat heeft een hoop voordelen. één van deze voordelen is het trein en bus station. Hier worden dagelijks honderden mensen vervoerd van Beginpunt Veendam naar Eindbestemming Groningen. Het treinstation is er in 2011 en wordt sindsdien door heel veel mensen gebruikt. De trein wordt het meeste gebruikt door de studenten die over het algemeen studeren in Groningen. Tevens is het winkelcentrum van Veendam ook een bekend punt. Het is een relatief groot centrum voor een Groningse plaats. Veendam bezit zo'n 5 supermarkten wat ontzettend veel is voor zo'n kleine plaats.

Basisscholen

De kern :

Geschiedenis

CBS De Kern bestaat als meer dan 100 jaar. De school werd in 1895 opgericht als de eerste christelijke school in Veendam. Er zijn in de loop van tijd een aantal verhuizingen geweest maar op dit moment bevind de school zich op de Dr. B. Brongersstraat. Het gebouw werd in 2005 gesloopt en werd in 2006 opnieuw gebouwd en totaal gerenoveerd.

Ook bezit Veendam veel basisscholen. Één van deze scholen is cbs de Kern. Het is een christelijke basis school wat een beetje aan de rand (in de buurt van muntendam) van Veendam ligt. De naam zegt eigenlijk al een beetje. Ze willen dat kinderen zich veilig voelen op school. Je moet je thuis voelen omdat ze dan pas vinden dat je echt wat kan leren. Dit komt omdat wanneer een kind zich op zijn of haar gemak voelt, zich beter kan uiten.

De kern is dan wel een Christelijke basisschool maar laat iedereen op zijn eigen manier geloven en laat iedereen in zijn eigen waarde. De bijbel is de inspiratie bron voor deze school.

Elke school heeft bepaalde eigen visie qua onderwijs en waar ze het meeste op willen letten. Cbs de Kern heeft er ook een aantal. Het belangrijkste is voor hun dat de kinderen zich veilig voelen op school. Ook moet een kind zich welkom voelen omdat de kinderen volgens de leiding dan pas echt dingen goed kunnen leren.

Elke school heeft bepaalde lestijden. De kern heeft een bepaalde school tijd van half 9 tot 12 uur en van kwart over één tot half vier. Op de woensdag moeten de kinderen alleen in de ochtend naar school. Natuurlijk geld er voor de jongere kinderen van groep 1 en 2 nog wat andere tijden. Groep 1 is op vrijdag vrij en groep 2 moet alleen in de ochtend naar school. Als laatste wil ik nog even aangeven dat er voor elke groep ook gymlessen gegeven worden. Voor de lagere klassen is er ook nog zwemmen zodat de kinderen hun zwemdiploma('s) halen.