Onderwijsgids Zwartewaterland

Adressen - Contactinformatie - Schoolgidsen - Vacatures - Websites - Soort onderwijs - Identiteit

Naam Adres Postcode, plaats  
Maarten Lutherschool (Hoofdvestiging) Burg ten Veldestraat 36 A 8281ZT Genemuiden
Christelijke Basisschool De Driester (Nevenvestiging) Kamperzeedijk 18 8281PG GENEMUIDEN
Arembergschool (Hoofdvestiging) Julianastraat 2 8064CD ZWARTSLUIS
Arembergschool (Nevenvestiging) Julianastraat 2 8064CD ZWARTSLUIS
Eben Haezerschool (Nevenvestiging) Greente 87 8281KN GENEMUIDEN
De Toermalijn (Nevenvestiging) Prinsenstraat 22 A 8061ZC HASSELT
Basisschool De Vogelaar (Nevenvestiging) Tureluur 2 8281EX GENEMUIDEN
Johannes Calvijnschool (Nevenvestiging) Taghof 2 8281NA GENEMUIDEN
Johannes Bogermanschool (Nevenvestiging) Fazant 6 8281GK GENEMUIDEN
De Wijngaard (Nevenvestiging) Kraggelaan 2 8064CT ZWARTSLUIS

Onderwijsinformatie gids Gemeente Zwartewaterland - Interessant

De gemeente Zwartewaterland ligt in de Oostelijke provincie Overijssel. Een gemeente die bestaat sinds 2001, een vrij nieuwe dus. Dit heeft te maken met de samenwerking tussen Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis. De gemeente staat bekend om vergroening, weinig mensen in de WW en om haar christelijke achtergrond.

In Genemuiden heb je de Christelijk gereformeerde basisschool de Eben-Haëzer, letterlijk vertaalt betekent dit ‘de steen der hulp’. Dit is een basisschool waar authenticiteit, vertrouwen en ontwikkeling centraal staan. Elke leraar doet zijn best om deze centrale punten intact te houden. Een goede relatie tussen leerkrachten en leerlingen is dus ook belangrijk, ook hier doen de leraren hun best om. Met God als hulp- en vertrouwenspost probeert men op de Eben-Haëzer leerlingen 8 jaar lang te begeleiden en natuurlijk voor te bereiden op het voortgezet onderwijs, dat er na 8 jaar aan zit te komen.

Het gebouw aan de Tureluur in Genemuiden wordt benut door OBS de Vogelaar, een openbare basisschool. Op deze basisschool staat respect centraal. Respect naar jezelf en respect naar anderen toe. Natuurlijk is het niet vanzelfsprekend dat een kind respect naar zich zelf en naar anderen toe heeft, maar daar wordt hard aan gewerkt met z’n alleen op OBS de Vogelaar. Een veilige school waar ieder kind zich comfortabel kan voelen, zich kan ontwikkelen en later met mooie herinneringen erop kan terugkijken. Iedereen is welkom op de Vogelaar, ongeacht religie, afkomst, ras of wat dan ook. Samen, met zijn allen. Het is dan niet voor niets een openbare basisschool, wat letterlijk betekent: voor iedereen toegankelijk.

Christelijke Basisschool Prins Willem-Alexander is een bijzondere basisschool, het is een school die komt uit de vijftiger jaren. Naast de basisschool vindt je een korenmolen die ‘de Zwaluw’ heet.

Het is een veilige omgeving waar les wordt gegeven en dat is een prioriteit voor CBS Prins Willem-Alexander. Iedere leerling is anders, niemand is hetzelfde. Daarom kan ook niemand op exact dezelfde manier behandeld worden, iedereen heeft een andere soort begeleiding nodig. Op Prins Willem-Alexander probeert men iedere leerling begeleiding te geven op de manier zoals diegene hem nodig heeft. Ook wordt op deze school een speciale methode gegeven, het BAS-onderwijs een adaptief variant onderwijs. De stof die de leerlingen krijgen haalt het uiterste uit hun, het daagt hun uit en sluit aan bij het gene wat ze daadwerkelijk moeten leren.

In Hasselt, wat ook deel uit maakt van gemeente Zwartewaterland, heb je de Christelijke Basisschool het Anker. Bij het Anker is niet iedereen alleen betrokken met elkaar, maar ook met iedereen buiten de school. Zo werd er in december vorig jaar door Martijn uit groep 8, de ambassadeur van de stichting, geld ingezameld voor de stichting ‘opkikker’. Dit is een stichting die aandacht schenkt aan kinderen die langdurig en/of chronisch ziek zijn. Het Totale bedrag wat het Anker had behaald was €1333,- euro. Dit laat maar zien wat voor school het Anker is, erg betrokken. De kinderen die allemaal hadden meegeholpen mochten live iets vertellen toen ze het bedrag overhandigden in de studio, het werd allemaal uitgezonden.